Solberg: – Jeg er dypt sjokkert

Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende landet i Shanghai fredag kveld med nyheten om terroren i Sverige. Se Solberg kommentere nyheten.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun er sjokkert av nyheten om det som kan være et terrorangrep i Stockholm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er dypt sjokkert over at vi nok en gang ser noe som etter all sannsynlighet kan være et terrorangrep. Stefan Löfven (Sveriges statsminister) har omtalt det som et mulig terrorangrep, sier statsminister Erna Solberg (H).

Hun sier hennes tanker først og fremst går til pårørende, ofre og de som jobber med redningsarbeidet.

– Vi må jobbe sammen for å finne årsaken og bakgrunnen. Dessverre er en av utfordringene vi står overfor, at nå er biler og lastebiler gjort om til drapsvåpen, sier Solberg.

Politiet i de største byene i Norge og på Oslo lufthavn har besluttet midlertidig bevæpning inntil videre etter angrepet i Stockholm. Det er også iverksatt større tilstedeværelse i de største byene, opplyser Politidirektoratet.

– Det er naturlig at man bevæpner politiet på utsatte steder i en sånn situasjon, sier statsministeren og sikter til at smittefaren av slike hendelser kan være stor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vurderingen er at det er muligheter for at terrorhandlinger kan skje også i vårt land, rett og slett på grunn av inspirasjon fra andre hendelser. Men det er et forebyggende tiltak når politiet bevæpnes for å raskt kunne gripe inn hvis noe skulle skje, sier Solberg.

Dette har skjedd: Fire drept og tolv skadd etter at lastebil kjørte inn varehus

Aktuelt:

Skuddveksling flere steder i Stockholm sentrum

Politiet i Norge bevæpner seg etter Stockholm-terror

PST vurderer trusselbildet i Norge