Tyskland og Frankrike mener Assad bærer ansvaret for USAs rakettangrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrias president Bashar al-Assad bærer alene ansvaret for det amerikanske rakettangrepet mot en militærbase, sier Merkel og Hollande i en felles uttalelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske statsministeren og den franske presidenten uttrykker støtte til det amerikanske rakettangrepet, som de mener Assad fremprovoserte gjennom sin gjentatte bruk av kjemiske våpen og sine forbrytelser mot sitt eget folk.

–For eksempel har Frankrike og Tyskland allerede krevd sanksjoner sommeren 2013 etter massakren på Ghouta, heter det i uttalelsen.

De to statslederne har diskutert situasjonen i Syria og bruken av kjemiske våpen 4. april og USAs respons på dette i en telefonsamtale fredag morgen. Begge varsler at de vil fortsette sin innsats med sine allierte og FN for å stille Assad til ansvar for sine kriminelle handlinger, kunngjør de.

Merkel og Hollande gjentar også en oppfordring til det internasjonale samfunnet om å følge resolusjonen i FNs sikkerhetsråd og slutte seg til fredssamtalene i Genève for å fremforhandle en politisk løsning på konflikten i Syria.