Arbeider falt 15 meter under arbeid på nybygg

Artikkelen fortsetter under annonsen

En arbeider ble alvorlig skadd da han falt 15 meter i forbindelse med arbeid på et nybygg ved Glencore Nikkelverk utenfor Kristiansand torsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen var våken etter fallet og ble kjørt i ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Torsdag kveld opplyste sykehuset at mannen har alvorlige skader, og at han er overflyttet til Oslo universitetssykehus.

Politiet fikk melding om fallulykken ved Glencores raffineringsverk i Kolsdalen utenfor Kristiansand like før klokken 14.30. Arbeidstilsynet ble rutinemessig varslet og vil gjennomføre egne undersøkelser på byggeplassen.

– Vi kjenner ikke omstendighetene rundt ulykken, men har vært på åstedet med kriminalteknikere og gjort undersøkelser. Vi har opprettet sak, og den videre etterforskningen vil avklare hva som har skjedd og årsaken, sier operasjonsleder Eivind Formo i Agder politidistrikt til NTB.

Regiondirektør Jon Syrtveit i Kruse Smith Entreprenør Region Syd bekrefter overfor Fædrelandsvennen at det var en av selskapets ansatte som falt.

Mannen falt ned på betongdekket på innsiden av en større murbygning han arbeidet på, men det er ikke kjent om han var innom noe i fallet eller om han datt rett ned.