Mæland avbrutt av kinesisk politi

Næringsminister Monica Mæland (H) utenfor Himmelens tempel i Beijing torsdag. Statsminister Erna Solberg (H) leder en norsk delegasjon på offisielt besøk til Kina der gjenopptakelse av politisk og økonomisk samarbeid med Kina er hovedformålet med besøket.
Næringsminister Monica Mæland (H) utenfor Himmelens tempel i Beijing torsdag. Statsminister Erna Solberg (H) leder en norsk delegasjon på offisielt besøk til Kina der gjenopptakelse av politisk og økonomisk samarbeid med Kina er hovedformålet med besøket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Næringsminister Monica Mæland (H) skulle gjøre et intervju med TV 2 ved det berømte Himmeltempelet i Beijing da hun bryskt ble avbrutt av kinesiske vakter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken var uklarheter om hvorvidt det var mulig å gjøre lyd- og bildeopptak på det historiske stedet.

– Det var ubehagelig rett og slett fordi jeg var redd for at vi tråkket over noen grenser. Men ambassaden hadde spurt om det var nødvendig å innhente tillatelse og fått til svar at det ikke var det, sier Mæland til NTB.

– Da dette ble oppklart, gikk det veldig greit, legger hun til.

Mæland er i disse dager på offisielt besøk i Kina. Fredag kommer statsminister Erna Solberg (H) til den kinesiske hovedstaden.