Politidirektoratet journalførte ikke merforbruk på IT

Politidirektør Odd Reidar Humlegård leder Politidirektoratet, som ifølge et utkast fra Riksrevisjonen har mangelfull journalføring på flere punkter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Politidirektør Odd Reidar Humlegård leder Politidirektoratet, som ifølge et utkast fra Riksrevisjonen har mangelfull journalføring på flere punkter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politidirektoratet unnlot å journalføre store problemer og merforbruk på 61,2 millioner kroner i et omfattende IT-prosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektoratet (POD) skal ha gitt den underliggende enheten Politiets IKT-tjenester tillatelse til å bruke 61,2 millioner friske kroner i såkalte «overskridelsesfullmakter» uten at dette ble ført inn i den offentlig tilgjengelige postjournalen, skriver Aftenposten. Opplysningene kommer fram i et over 100 sider langt utkast fra Riksrevisjonen, og POD bekrefter beløpet overfor avisen.

Frede Hermansen, som er avdelingsdirektør for strategi- og virksomhetsstyring i POD, sier den mangelfulle journalføringen skyldes at overskridelsesfullmaktene ikke ble sluttført etter at sakene var ferdige fra direktoratets side. Han sier fullmaktene nå er journalført.

Utkastet fra Riksrevisjonen viser i tillegg til mangelfull journalføring om Merverdiprogrammet som skulle modernisere IKT-løsninger i politiet, men som ble besluttet nedlagt i juni 2015. Noen korrespondanse der POD anbefalte å avslutte programmet, har ikke blitt arkivert eller journalført på en måte som gjør det mulig å finne det igjen. Direktoratet er enig at journalføringen i dette tilfellet ikke var tilfredsstillende.

– I dette konkrete tilfellet har vi gått igjennom dialogen og journalført de mest sentrale dokumentene. Det har også vært gjort en innskjerping av rutinene og internkontrollen, sier Hermansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden