Politidirektoratet journalførte ikke merforbruk på IT

Politidirektør Odd Reidar Humlegård leder Politidirektoratet, som ifølge et utkast fra Riksrevisjonen har mangelfull journalføring på flere punkter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Politidirektør Odd Reidar Humlegård leder Politidirektoratet, som ifølge et utkast fra Riksrevisjonen har mangelfull journalføring på flere punkter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politidirektoratet unnlot å journalføre store problemer og merforbruk på 61,2 millioner kroner i et omfattende IT-prosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politidirektoratet (POD) skal ha gitt den underliggende enheten Politiets IKT-tjenester tillatelse til å bruke 61,2 millioner friske kroner i såkalte «overskridelsesfullmakter» uten at dette ble ført inn i den offentlig tilgjengelige postjournalen, skriver Aftenposten. Opplysningene kommer fram i et over 100 sider langt utkast fra Riksrevisjonen, og POD bekrefter beløpet overfor avisen.

Frede Hermansen, som er avdelingsdirektør for strategi- og virksomhetsstyring i POD, sier den mangelfulle journalføringen skyldes at overskridelsesfullmaktene ikke ble sluttført etter at sakene var ferdige fra direktoratets side. Han sier fullmaktene nå er journalført.

Utkastet fra Riksrevisjonen viser i tillegg til mangelfull journalføring om Merverdiprogrammet som skulle modernisere IKT-løsninger i politiet, men som ble besluttet nedlagt i juni 2015. Noen korrespondanse der POD anbefalte å avslutte programmet, har ikke blitt arkivert eller journalført på en måte som gjør det mulig å finne det igjen. Direktoratet er enig at journalføringen i dette tilfellet ikke var tilfredsstillende.

– I dette konkrete tilfellet har vi gått igjennom dialogen og journalført de mest sentrale dokumentene. Det har også vært gjort en innskjerping av rutinene og internkontrollen, sier Hermansen.