Pågripelser på grensa mellom USA og Mexico stuper

Amerikanske grensepatruljer har mindre å ta tak i enn noen gang på 17 år. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix
Amerikanske grensepatruljer har mindre å ta tak i enn noen gang på 17 år. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall personer som blir pågrepet mens de prøver å ta seg ulovlig inn i USA fra Mexico, er det laveste på 17 år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Departementet for innenlandssikkerhet (DHS) i USA opplyser at færre enn 12.500 illegale innvandrere på vei over Mexico-grensa ble pågrepet i mars. Det er det laveste månedstallet på 17 år. I desember, måneden før innsettelsen av president Donald Trump, var antallet 43.000.

Departementet mener Trumps strenge linje overfor illegal innvandring fra Mexico har ført til nedgang i antall personer som prøver å ta seg til USA uten tillatelse. Trump-administrasjonen skal ikke ha innført noen endringer hva gjelder grensepatruljering og bemanning av grenseposter.

Det er særlig en kraftig nedgang i antall barn som reiser alene og familier, men USA vurderer likevel å innføre en praksis med å skille barn fra foreldre hvis familier blir pågrepet, for å avskrekke familier fra å prøve å ta seg inn i USA uten å ha papirene i orden.

I mars ble det for øvrig kjent at canadiske grensemyndigheter har pågrepet flere mexicanere ved sin grense til USA hittil i år enn i noen av de tre foregående årene, viser dokumenter.