UDI: To provinser i Afghanistan "generelt utrygge"

Ifølge UDI-direktør Frode Forfang er 32 av 34 provinser i Afghanistan ikke så utrygge som mange tror. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ifølge UDI-direktør Frode Forfang er 32 av 34 provinser i Afghanistan ikke så utrygge som mange tror. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

UDI endrer sikkerhetsvurderingene og definerer to av Afghanistans 34 provinser som «generelt utrygge».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG har UDI besluttet å definere provinsene Helmand og Nangarhar som utrygge. UDI-direktør Frode Forfang sier de øvrige provinsene ikke er så utrygge som mange tror.

– Jeg har forståelse for at mange i Norge kan oppleve Afghanistan som utrygt. Men opprørsangrepene som foregår i store deler av landet, rettes hovedsakelig mot myndighetsmål, også knyttet til den internasjonale tilstedeværelsen i Afghanistan, sier han og påpeker at risikoen for sivile er relativt lav.

– Dette vil ikke få så store konsekvenser for hvor mange som får bli, fordi de fleste kan henvises til internflukt, sier Forfang. Han legger til at returneringen i stor grad er avhengig av sikkerheten i Kabul.

I juli i fjor sa innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) at UDI konkluderte med at ingen provinser i Afghanistan var så utrygge at ingen kunne sendes tilbake dit.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden