St. Petersburg: Norske elever var på nabostasjonen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elever fra Gand videregående skole i Sandnes befant seg på nabostasjonen til den eksplosjonsrammede T-banestasjonen i St. Petersburg. Alle er i sikkerhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi var ferdige med programmet for dagen, og elevene var på vei hjem da vi fikk melding om eksplosjonen, sier lærer Vibeke Høie til NRK.

Alle de elleve elevene og to lærerne som var med på turen, er uskadd og i sikkerhet, ifølge NRK. Men flere av dem var svært nær eksplosjonen. En av dem var 17 år gamle Skjalg Veland. Han var på nabostasjonen med russiske venner da eksplosjonen gikk av.

– Det luktet enormt med gass, og vi kunne se røykpartikler i luften. Det var nesten vondt å puste, sier han til VG.

Bakgrunn: Ti drept og mange såret eksplosjon på T-banen i St. Petersburg

Da det ble klart at noe hadde skjedd ble gruppen sendt tilbake i T-banevognen og kjørt flere stopp unna, før de ble evakuert opp på overflaten.

– Det er helt sykt at vi var så nært. Folk var ganske nervøse der nede. Vi var lettet da vi kom til overflaten, sier 17-åringen på telefon til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ettermiddag var elevene sammen med de russiske utvekslingselevene de bor hjemme hos i St. Petersburg. Klasseturen er over på onsdag, og om noen uker skal de russiske elevene på besøk til Sandnes.

– Det er en spesiell stemning i byen nå. Vi har jo litt hjertebank, for dette er jo ikke vanlig, men livet går sin gang ute i gatene, sier Høie.