Tap fulgt av seier i curling-VM

Skip Steffen Walstad i aksjon mot Sveits, flankert av Magnus Nedregotten og Alexander Lindström. Det møtet endte i tap, men noen timer senere ble det seier over Nederland. Foto: Jonathan Hayward / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Skip Steffen Walstad i aksjon mot Sveits, flankert av Magnus Nedregotten og Alexander Lindström. Det møtet endte i tap, men noen timer senere ble det seier over Nederland. Foto: Jonathan Hayward / The Canadian Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På VMs andre dag tapte de norske curlinggutta for Sveits, men fikk revansje mot Nederland noen timer senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skip Steffen Walstad og VM-debutantene på laget hans kom til kampen mot Sveits med en seier over Skottland under beltet. I den andre kampen gikk det ikke Norges vei.

Sveitserne fikk det første poenget i den andre runden i Edmonton søndag. Selv om Norge utlignet rett etterpå, så var det så nærme de kom. Etter sju runder var det riktignok fortsatt bare ett poeng som skilte, men så slo sveitserne til med tre poeng i runde åtte. Norge sikret seg ett poeng i den påfølgende runden, som også ble den siste. Dermed endte møtet 6–3 i favør Sveits.

Noen timer senere var det duket for et nytt oppgjør, denne gangen mot Nederland. Etter en poengløs førsterunde, slo Norge til med to og tre poeng i den neste to og ledet dermed 5–0. Nederlenderne begynte å plukke poeng, men i den sjette runden slo Norge til med tre poeng igjen. Nederland fikk ytterligere ett poeng før de ga seg på stillingen 8–3. Dermed var kampen over etter at bare sju av ti runder var spilt.