Mustafi-heading stoppet Arsenals tapsrekke

Shkodran Mustafi stanger inn 2-2 for Arsenal hjemme mot Manchester City
Shkodran Mustafi stanger inn 2-2 for Arsenal hjemme mot Manchester City Foto: Alastair Grant / AP

Shkodran Mustafi berget 2-2 for Arsenal med et solid hodestøt i hjemmemøtet med Manchester City. Uavgjortkampen gagnet ingen av lagene.

Det ene poenget hjalp verken Arsenal eller City så mye på tabellen. Med søndagens resultat ligger Arsenal fortsatt på sjetteplass, mens Pep Guardiolas mannskap er tabellfirer med elleve poeng opp til serieleder Chelsea.

Arsène Wenger kan ta med seg at Arsenal slo tilbake to ganger i en kamp laget hans en god stund var på dypt vann. Theo Walcott utlignet til 1-1 før pause, mens Mustafi kontant stanget inn 2-2 med hodet etter en perfekt slått corner fra Mesut Özil.

– Vi var nervøse og overrasket over Citys start. Med det presset vi er under for tiden, fryktet jeg at vi kom til å starte kampen med håndbrekket på. Vi var ikke på vårt beste, men vi viste mental styrke og ga aldri opp, sa Wenger og la til:

– Matematisk var ikke uavgjort optimalt for noen av lagene, men det er ett poeng som vil hjelpe oss.

Trøbbel

I åpningsminuttene var gjestene fra Manchester forrykende gode. Arsenal la seg bredt med forsvarsfireren, og City prøvde flere ganger å utnytte de enorme avstandene som oppsto. Hjemmelaget var advart, men justerte seg ikke i tide før ballen lå bak David Ospina allerede i det femte minutt.

På en lekker langpasning fra Kevin De Bruyne rundet Leroy Sané keeper og plasserte ballen i åpent mål. Ikke lenge etterpå skjøt førstnevnte i stolpen.

Arsenal var i ordentlig trøbbel, men gradvis lyktes vertene å jobbe seg tilbake i kampen. En utligning lå derfor litt i luften før Theo Walcotts 1-1-scoring etter 40 minutter. Omringet av City-spillere klarte engelskmannen å krangle ballen i nettmaskene. City ble straffet for å stå høyt i banen i etterdønningene av en corner.

Wenger kunne ikke glede seg lenge. Bare to minutter senere sørget Sergio Agüero for å ta City opp i 2-1. Stjernespissen scoret fra skrått hold etter et City-angrep som gjorde Arsenal-forsvarerne svimle. Keeperspillet til Ospina var ikke helt patent.

Spøker

Etter Mustafis 2-2-scoring skapte begge lag nokså lite. Frykten for å tape var til å føle på, særlig hos Arsenal. Wengers lag sto med fire tap på sine fem siste Premier League-oppgjør før søndagens toppkamp.

På overtid ropte City-spillerne på straffe da ballen var borti i armen til Nacho Monreal.

Det spøker fortsatt for Wenges stolte topp fire-rekke. Arsenal skal slite med å kvalifisere seg for en 20. sesong på rad i mesterligaen. Det skiller sju poeng opp til City på fjerdeplass.

Manchester City forlenget sin ubeseirede rekke i ligaen til åtte kamper.