Trump hyllet som narrenes konge

Konge har aldri vært noen hedersbetegnelse i republikken USA, og det hjelper neppe når noe mener du er narrenes konge. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Konge har aldri vært noen hedersbetegnelse i republikken USA, og det hjelper neppe når noe mener du er narrenes konge. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen titalls mennesker markerte aprilsnarr med et opptog i New York, der president Donald Trump ble utropt til konge – narrenes konge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aprilsnarrparaden er inne i sitt 32. år, men 2017-utgaven skilte seg fra de andre. Den ble nemlig arrangert. Tidligere har arrangør Joey Skaggs hausset opp arrangementet for å få mediene til å bite på, men paraden har aldri blitt arrangert. I år ble det altså annerledes.

– Dette er et veldig spesielt år, og vi kunne ikke la det passere uten å gjøre noe. Derfor er vi her, sier 55 år gamle Judy, som hjalp til med arrangementet.

– Vi må benytte enhver anledning til å vise hva vi mener om narren i Det hvite hus.

Mange av deltakerne hadde Trump-masker, og de bar en dukke i full størrelse av presidenten mens han sitter på do. De hadde til og med lånt Trumps valgkampslagord og gitt det en liten vri: «Make Russia Great Again».

– Donald Trump er valgt til narrenes konge i år – enstemmig, proklamerte Skaggs.