TV-kanal: – Senatet vil ikke gi Flynn immunitet

Donald Trumps pressetalsmann, Sean Spicer, forklarer hva presidenten mener Michael Flynn bør gjøre på Russland-høringen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senatets etterretningskomité avviser tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynns ønske om immunitet i bytte mot å vitne i Russland-høringen, ifølge NBC News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser to kilder i kongressen til TV-kanalen.

En av kildene sier Flynns advokat har fått beskjed om at immunitet "ikke er på forhandlingsbordet". En annen kilde sier komiteen har formidlet at den på det nåværende tidspunkt "ikke er mottakelig" for Flynns forespørsel.

USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, som måtte gå etter å ha snakket usant om sin russlandskontakt, har vært i samtaler med etterretningskomiteene i Kongressen om immunitet mot «urettmessig straffeforfølgelse» i bytte mot at han forklarer seg i granskingen av mulige forbindelser mellom president Trumps valgkamp og Russland.

Trump på Twitter

– General Flynn har en historie å fortelle, og han vil gjerne fortelle den, dersom omstendighetene tillater det. Men ingen fornuftig person med tilgang til juridisk rådgivning ville svart på spørsmål uten forsikringer om at han ikke selv vil blir straffeforfulgt, sa Flynns advokat Robert Kelner. Han viste til at enkelte medlemmer i Kongressen har sagt at de mener Flynn bør stilles for retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har tidligere fredag skrevet på Twitter at han mener den avgåtte sikkerhetsrådgiveren har rett til å be om immunitet.

Det hvite hus' pressetalsmann Sean Spicer sa på en pressekonferanse fredag kveld at Trump vil at Flynn skal vitne for komiteene.

– Han synes Flynn skal gå ut og fortelle sin historie, sa Spicer.

– Alvorlig steg

Nestlederen i etterretningskomiteen i Representantenes hus, demokraten Adam Schiff, sa fredag kveld at det er for tidlig å vurdere en avtale om immunitet for Flynn.

Schiff sa at bare det at Flynn diskuterer mulig immunitet i bytte mot straffefrihet er et "alvorlig og betydningsfull" steg, på grunn av sikkerhetsrådgiverens ansiennitet i hans tidligere jobb, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han sa videre at etterretningskomiteen er interessert i å høre Flynns forklaring, men at vilkårene må samkjøres med Senatets etterretningskomité og justisdepartementet.