Venstre vil beholde fraværsgrensen i skolen

Regjeringen innførte i fjor høst en ny fraværsregel, der elever på videregående ikke kan ha mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag for å få standpunktkarakter. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix
Regjeringen innførte i fjor høst en ny fraværsregel, der elever på videregående ikke kan ha mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag for å få standpunktkarakter. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere i partiledelsen i Venstre var ute av salen da landsmøtet vendte tommelen ned for deres forslag om å skrote fraværsgrensa i videregående skole. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med bare to stemmers overvekt vedtok landsmøtet å si nei til programkomiteens forslag om å fjerne fraværsregelen og i stedet styrke oppfølgingen av de svakeste elevene som har størst sjanse for å droppe ut av skolen.

Det måtte to runder til før tellekorpset hadde tallene klare. Etter det NTB erfarer hadde imidlertid flere representanter forlatt salen før runde nummer to, deriblant to i partiledelsen som ønsket å fjerne fraværsgrensa.

Derimot ble et forslag om å evaluere fraværsregelen vedtatt med stort flertall.

Regjeringen innførte i fjor høst en ny fraværsregel, der elever på videregående ikke kan ha mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag for å få standpunktkarakter.

Etter at regelen ble innført, har fraværet falt stort mange steder, blant annet i Finnmark med hele 38 prosent sammenlignet med året før.