Erna Solberg til forsvar for Trine Skei Grande

Kritikken av Venstre og partileder Trine Skei Grande som en "umulig samarbeidspartner" er urettferdig og grunnløs, mener statsminister Erna Solberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Kritikken av Venstre og partileder Trine Skei Grande som en "umulig samarbeidspartner" er urettferdig og grunnløs, mener statsminister Erna Solberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den harde kritikken av Venstre og partileder Trine Skei Grande er urettferdig og grunnløs, mener statsminister Erna Solberg (H). 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beskyldninger i pressen om at Høyre er svært frustrert over Venstre som hevdes å være "sykt vanskelig" å samarbeide med, stemmer ikke, sier Solberg til NTB.

Fredag, samme dag som Venstre åpnet sitt landsmøte, rykker statsministeren ut til Skei Grandes forsvar.

– Trine gjør en god jobb og er en god samarbeidspartner. Selvfølgelig går det en kule varmt innimellom, men Venstre kommer med gode innspill til regjeringen, og jeg setter stor pris på Trine, sier Solberg.

Hun mener også Skei Grandes uttalelse til VG om at Venstre vil felle en ny blåblå regjering, er blitt mistolket.

– Det er ikke å lese ut av uttalelsen at Venstre ikke vil støtte et borgerlig samarbeid, sier Solberg.

– Det er ikke noe nytt av Venstre ønsker seg en blågrønn regjering, og det går de til valg på. Det er deres fulle rett, sier Solberg og peker på at det er velgerne som til sjuende og sist bestemmer hva slags regjering Norge får etter valget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dersom det blir et borgerlig flertall, må vi fire partier snakke sammen etter valget. Men vi har et mye bedre utgangspunkt i dag enn i 2013. Vi har jo allerede blitt enige om en rekke saker som skal gjennomføres i årene framover, sier hun.

– Venstre har aldri fått så mye gjennomslag for sin politikk som i samarbeidet med denne regjeringen. Det skyldes ikke minst at de har en dyktig leder, slår Solberg fast.