Federer kjempet seg til semifinale

Tennisstjernen Roger Federer er klar for semifinale i Miami Open. Sveitseren vant en nervepirrende kamp mot Tomas Berdych 2-1 i sett.

Roger Federer (t.h.) tok seg videre i kvartfinalen mot Tomas Berdych. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix
Roger Federer (t.h.) tok seg videre i kvartfinalen mot Tomas Berdych. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Federer (35) så ut til å ha kontroll etter 6-2 i første sett, men tsjekkeren Berdych snudde til 6-3 i andre. Tredje sett gikk til tiebreak. Der fikk Berdych to matchballer, men 31-åringen maktet ikke å ta vare på dem. Federer gikk til slutt seirende ut av settet og kampen med 7-6 (8-6).

– Jeg hadde hele tiden troen, selv da Berdych hadde to matchballer. Men jeg var utrolig heldig, det kunne ha gått begge veier. Det kjennes litt som om jeg skulle tapt denne, sa Federer etter kampslutt.

– Jeg hadde matchball, men jeg klarte det ikke. Mer er det ikke å si, sa en skuffet Berdych.

Kyrgios neste

I semifinalen venter australske Nick Kyrgios for Federer. 21-åringen slo tyske Alexander Zverev med 6-4, 6-7, 6-3 i sin kvartfinale. Zverev reddet fem matchballer i oppgjøret, men måtte til slutt kapitulere.

– Federer er tidenes største tennisspiller. Han er min favorittspiller, sa Kyrgios om sin semifinalemotstander.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I den andre semifinalen møtes Federer-rival Rafael Nadal og overraskelsesmannen Fabio Fognini. Federer håper på nok et Nadal-møte. Sveitseren har både slått spanjolen i Australian Open og i Indian Wells denne sesongen.

– Jeg ville elske det, sa Federer om muligheten til å møte Nadal.

Wozniacki til finale mot Konta

Danske Caroline Wozniacki er klar for finale på kvinnesiden i Miami. 26-åringen slo den tsjekkiske verdenstreeren Karolína Plísková 5-7, 6-1, 6-1 i semifinalen. Første sett var svært jevnt, men så fikk Wozniacki overtaket. Det tok hun godt vare på.

– Det føles ekstremt kjekt å stå her i finalen i Miami. Det er min første finale her, og det er en spesiell turnering, så jeg er virkelig glad for at jeg har kommet så langt, sa en fornøyd Wozniacki.

I finalen venter briten Johanna Konta, som tidligere har representert Australia. 25-åringen slo den amerikanske veteranen Venus Williams 6-4, 7-5 i sin semifinale.

Konta og Wozniacki har kun møttes én gang før, det var i tredje runde av årets Australian Open. Der vant Konta i strake sett.