Kvinne funnet død etter syklonen Debbie

Syklonen Debbie har ført til store skader. En leder i redningstjenesten frykter at nedbør og oversvømmelser i kjølvannet av stormen kan har ført til at liv har gått tapt. Foto: Dan Peled / AAP / AP / NTB scanpix
Syklonen Debbie har ført til store skader. En leder i redningstjenesten frykter at nedbør og oversvømmelser i kjølvannet av stormen kan har ført til at liv har gått tapt. Foto: Dan Peled / AAP / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne er funnet død etter syklonen Debbies herjinger i Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at syklonen feide inn over landet tidligere denne uka, er det kommet enorme mengder nedbør. Enkelte steder er det meldt om opptil 800 millimeter regn. Flere elver har gått over sine bredder, og gater og nabolag er oversvømt.

En kvinne som ble tatt av flomvann ved Murwillumbah i New South Wales, ble fredag funnet død. Myndighetene frykter at folk også kan ha mistet livet i Lismore, som ligger litt lenger sør langs den australske østkysten.

– Det kan være personer som mistet livet i flommen i natt, sier Mark Marrow, en av lederne for redningstjenestene i området.

Han forteller om et område der 6.000 personer er evakuert og der det natt til fredag ble gjennomført 150 redningsaksjoner for å få ut dem som var blitt avskåret på grunn av flomvannet. Kraftig vind gjør det vanskelig å nå fram og skaffe seg oversikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å prøve å ta seg fram på veiene er naturlig nok vanskelig, sier Morrow.

Skoler og universiteter holder fortsatt stengt. 140.000 husstander i Queensland er strømløse etter syklonen, og hæren er satt inn for å ta seg av trygg vannforsyning. Siden Debbie rammet, har delstaten håndtert 5.600 oppringinger fra folk som trenger hjelp.

I byen Ayr ble en stor oksehai – en av de mest aggressive haiartene – skylt opp på land. Flere har advart og sagt at det er vanskelig å si hva som befinner seg i det gjørmete vannet i en tropisk region hvor det lever både slanger og krokodiller.