Malaysiere har kommet hjem fra Nord-Korea

De ni malaysierene landet på flyplassen utenfor Kuala Lumpur før soloppgang fredag. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix
De ni malaysierene landet på flyplassen utenfor Kuala Lumpur før soloppgang fredag. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ni malaysiere som ble holdt igjen i Nord-Korea som følge av krangelen etter drapet på Kim Jong-uns halvbror, er tilbake i Malaysia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ni kom hjem til Malaysia tidlig fredag morgen, opplyser utenriksdepartementet i landet. Utenriksminister Anifah Aman var på flyplassen i hovedstaden Kuala Lumpur for å ta imot privatflyet som hadde hentet de ni i Pyongyang.

Drapet på Kim Jong-nam, halvbroren til den nordkoreanske lederen Kim Jong-un, og den påfølgende etterforskningen utløste en diplomatisk krise og en heftig ordstrid mellom landene. Mens ambassadørene ble erklært uønsket og ble kalt hjem, ble andre borgere hindret fra å reise. Kim Jong-nam ble drept på flyplassen i Kuala Lumpur da noen smurte nervegiften VX i ansiktet hans. To kvinner er siktet for drapet, og flere har antydet at regimet i Nord-Korea var involvert.

Torsdag ble det meldt at liket av den drepte halvbroren var sendt med fly til Beijing og at det skal overlevers til Nord-Korea.

Personvernpolicy