E6 stengt på Kvænangsfjellet i Troms

Et snøskred gikk over E8 i Lavangsdalen i Troms torsdag. Senere på dagen gikk et skred over E6 på Kvænangsfjellet. Foto: Kai Jæger Kristoffersen / Nordlys / NTB scanpix
Et snøskred gikk over E8 i Lavangsdalen i Troms torsdag. Senere på dagen gikk et skred over E6 på Kvænangsfjellet. Foto: Kai Jæger Kristoffersen / Nordlys / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

E6 på Kvænangsfjellet er stengt etter et snøskred gikk over veien. Veien blir stengt til fredag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag vil Vegvesenet inspisere terrenget med helikopter, og det blir gjort vurdering om man må utløse skred, opplyser Statens vegvesen til Nordlys.

I likhet med E8 i Lavangsdalen vil veien tidligst åpne fredag. Vanskelige værforhold, økende skredfare og krevende rydningsarbeid drøyer åpningen av E8 etter at et stort skred gikk torsdag. Seks personer ble reddet ut av biler som ble tatt av skredet på veien. En bil, en minibuss og en trailer ble tatt av det 200 meter lange og to meter dype skredet.

I Troms er også fylkesveiene 87 gjennom Tamokdalen, fylkesvei 91 til Breivikeidet, fylkesvei 243 på Senja, samt fylkesvei 347 og 348 i Skjervøy kommune stengt på grunn av den høye snøskredfaren.

Varslingstjenesten varsom.no til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder at snøskredfaren vil være betydelig i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Sør- og Indre Troms, Lofoten og Vesterålen og Ofoten fredag. Betydelig skredfare er nivå tre, og innebærer at noen middels store eller store naturlig utløste skred kan forekomme.