Drapssiktet i Steinkjer fengslet i fire uker

En Mann i 60-årene døde etter en voldshendelse på Steinkjer torsdag. Hans 24 år gamle sønn er pågrepet og foreløpig siktet for forsettlig drap. Foto: Jan Arne Austad / NTB scanpix
En Mann i 60-årene døde etter en voldshendelse på Steinkjer torsdag. Hans 24 år gamle sønn er pågrepet og foreløpig siktet for forsettlig drap. Foto: Jan Arne Austad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 24 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin far i Steinkjer, er varetektsfengslet i fire uker. Han blir trolig overført til psykiatrisk sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første uken i varetekt er 24-åringen underlagt isolasjon og medieforbud, opplyser politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon til NTB fredag ettermiddag.

– Vi regner med at siktede blir overført til Brøset psykiatriske sykehus i løpet av helgen, opplyser Haugdahl.

Fengslingsmøtet, som begynte klokken 13 fredag, ble holdt i Inntrøndelag tingrett i Steinkjer. Den 24 år gamle mannen er siktet for forsettlig drap på sin far, som var i 60-årene.

Siktede ble avhørt sammen med sin forsvarer torsdag kveld. Politiet har uttalt at han forklarte seg greit om saken, men har foreløpig ikke ønsket å gå nærmere inn på detaljer fra avhøret.

– Vi fortsetter etterforskningen i helgen med å avhøre vitner og avdekke et eventuelt motiv. Det er førsteprioritet nå, sier Haugdahl.

Erkjenner faktiske forhold

Mannens forsvarer, advokat Rolf Christensen, sier til NRK at 24-åringen skal ha innrømmet å ha forvoldt farens død, men at det ikke ligger noen erkjennelse av straffskyld i denne innrømmelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rettspsykiater har gjort en foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede. Psykiateren antar at 24-åringen var psykotisk i handlingsøyeblikket, opplyser politiadvokat Kåre Svepstad til NRK.

Politistasjonssjef Haugdahl opplyser at rettspsykiatere vil gjennomføre en mer omfattende undersøkelse av siktede etter at 24-åringen er overført til Brøset. Når denne undersøkelsen vil gjennomføres, er imidlertid foreløpig uvisst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På åpen gate

Drapet torsdag ettermiddag skjedde på åpen gate i et rolig boligstrøk i Steinkjer. Flere personer var vitne til det som utspant seg. Faren døde kort etter at han skal ha blitt slått med en stump gjenstand, skriver Trønder-Avisa.

Ifølge avisa tilhørte avdøde Steinkjer menighet av Jehovas vitner, der han hadde vært forstander.

Politiet i Trøndelag fikk først melding om at en mann var alvorlig skadd etter en voldshendelse i boligfeltet klokka 14.14. De ankom stedet seks minutter senere der de fant den skadde og pågrep sønnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Faren fikk nødhjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde. Politistasjonssjef Haugdahl sa på en pressekonferanse i Steinkjer torsdag kveld at politiet har funnet det de antar er drapsvåpenet. Politiet ber folk som kan ha informasjon i saken, ta kontakt.

Sterkt preget samfunn

Haugdahl omtaler drapet som en familietragedie som har rammet mange. Ordfører Bjørn Arild Gram i Steinkjer sier at naboer og kommuneansatte er sterkt preget av voldsepisoden.

– Jeg tror alle i Steinkjer er ganske sjokkert over at dette har skjedd, sier Gram til NRK.

Kommunens kriseteam er iverksatt for familien, naboer og forbipasserende.