Israel kutter FN-betaling i protest

Israel og statsminister Benjamin Netanyahu gjør ytterligere kutt i overføringene til FN. Arkivfoto: Gali Tibbon / AP / NTB scanpix
Israel og statsminister Benjamin Netanyahu gjør ytterligere kutt i overføringene til FN. Arkivfoto: Gali Tibbon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel vil kutte 2 millioner dollar i sitt bidrag til FN. Det begrunnes med at landet stadig får kritikk for sin politikk overfor palestinerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det israelske utenriksdepartementet fordømmer i en uttalelse «den besatte diskrimineringen av Israel hos FN og flere av dets organer» og bruker dette som argument for å kutte i pengeoverføringene.

– Statsminister Benjamin Netanyahu har besluttet å bruke de to millionene på internasjonal bistand og investeringer i utviklingsland som støtter Israel i internasjonale fora, heter det videre.

Israel har allerede kuttet 6 millioner dollar av sitt bidrag på 11,7 millioner som følge av at Sikkerhetsrådet i desember vedtok en resolusjon som fordømte bygging av bosetninger på okkupert palestinsk territorium, opplyser departementet.

Forrige uke fikk Israels politikk krass kritikk fra menneskerettighetseksperter i FN, noe som forverret striden om en påstått antiisraelsk holdning i FN. I en rapport fra verdensorganisasjonens spesialrapportør til de palestinske områdene, Michael Lynk, beskyldes Israel for å undertrykke palestinernes menneskelighet og for å slå enda hardere ned på menneskerettighetsaktivister.