Regjeringen kommer med nye utslippstall

Statsminister Erna Solberg (H).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye framskrivninger viser en reduksjon i ventede klimagassutslipp fra transportsektoren fram mot 2030. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Detaljene blir først kjent på en pressekonferanse på Statsministerens kontor klokken 13 i dag, men etter det NTB forstår vil framskrivningene vise en nedgang i norske utslipp fra 2015 til 2020/2030.

Personbiltransporten er blant sektorene som forventes å oppleve en nedgang i klimautslipp, noe regjeringen og samarbeidspartiene trolig vil tilskrive elbilsatsingen og endringene som er gjort i avgiftssystemet.

Statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og klimaminister Vidar Helgesen (H) vil være til stede under pressekonferansen, i tillegg til Venstre-leder Trine Skei Grande og KrFs Kjell Ingolf Ropstad.

Framskrivninger av norske utslipp kommer annethvert år og er tradisjonelt en del av nasjonalbudsjettet. Nå legges det fram i forbindelse med perspektivmeldingen som i sin helhet vil bli presentert i statsråd på fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om perspektivmeldingen ventes det for øvrig diskusjoner mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene på Stortinget om tiltak og ambisjonsnivå for norske utslippsreduksjoner. KrF og Venstre har i det minste en klar forventning om at meldingen gir en inngående drøfting av hva slags følger 1,5-gradersmålet i Parisavtalen bør få for norsk klimapolitikk.