Kurdisk flagg skal vaie over Kirkuk

Provinsrådet i Kirkuk nord i Irak, vil bruke det kurdiske flagget på offentlige bygg. Det vil trolig gjøre forholdet til Bagdad enda mer anstrengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den oljerike provinsen Kirkuk er i sentrum for en langvarig konflikt mellom kurdiske myndigheter som vil innlemme området i sin selvstyrte region og de sentrale irakiske myndighetene i Bagdad.

– Provinsrådet i Kirkuk stemte i dag for å godkjenne et forslag om å heise det irakiske flagget og Kurdistans flagg over regjeringsbygningene, sier guvernør Najm al-Din Karim til journalister etter tirsdagens vedtak. Det var bare de 25 kurdiske representantene i rådet som stilte seg bak forslaget. De 16 arabiske og turkmenske delegatene deltok ikke på møtet.

– Flertallet stemte for å bruke flagget, og de som ikke stemte, er våre brødre og søstre, og vi vil jobbe for å styrke forholdet til dem, sier Karim.

FN har uttrykt bekymring for guvernørens beslutning om å la det kurdiske flagget vaie over festningen i Kirkuk og advarer mot ensidige tiltak som kan føre til spenninger.

Kurdisk-irakiske styrker har kontrollert mye av provinsen etter at irakiske regjeringsstyrker forlot sine stillinger i området da ekstremistgruppen rykket raskt fram i juni det året.

Personvernpolicy