Minister: Bortført svensk kvinne funnet død i Kongo

Artikkelen fortsetter under annonsen

En svensk kvinne og én annen person som ble bortført på FN-oppdrag i Kongo, er funnet døde, ifølge en kongolesisk minister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Provinsens politisjef har akkurat vendt tilbake fra området hvor likene av to FN-granskere ble funnet, sier Kongos kommunikasjonsminister Lambert Mende tirsdag.

Han sier en av de drepte hadde fått hodet skåret av. De ble funnet sammen med en kongoleser i en grunn massegrav i Kasai-provinsen, ifølge Mende.

Den svenske kvinnen forsvant sammen med sin mannlige amerikanske kollega og fire kongolesere, blant dem en tolk og sjåfør, 12. mars.

Undersøkte menneskerettsbrudd

De to FN-ekspertene undersøkte anklager om vold og omfattende menneskerettighetsbrudd begått av den kongolesiske hæren og militsgrupper. Kongolesiske myndigheter har tidligere sagt at de to ble bortført av ukjente opprørere.

Det er første gang noensinne at FN-eksperter har forsvunnet i Kongo, ifølge Human Rights Watch.

De avdøde har ennå ikke blitt formelt identifisert, men ifølge Mende er det ingen andre utlendinger som har forsvunnet i området.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det svenske utenriksdepartementet opplyste tidligere tirsdag at de undersøkte saken, men kunne ikke bekrefte at det var den svenske kvinnen som var funnet.

39 politifolk drept

Deler av Kongo, spesielt øst i landet, har opplevd vold, uroligheter og krigshandlinger i flere tiår. Volden i Kasai-provinsen representerer en ny utvidelse av de mange konfliktene som herjer området.

Militsen Kamwina Nsapu har siden i fjor kjempet mot regjeringsstyrker i område. Volden er blitt verre etter at sikkerhetsstyrker drepte lederen for militsgruppen i august. Over 400 personer er drept og over 200.000 drevet på flukt siden da.

Fredag ble 39 politimenn drept i et bakholdsangrep ved en landsby i området. Alle ble begravd i en massegrav.