Milliontap for Nordviks klubb

Esbjergs Andreas Nordvik, her som Sarpsborg-spiller i 2014.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Esbjergs Andreas Nordvik, her som Sarpsborg-spiller i 2014. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Esbjerg sliter tungt økonomisk. Den danske superklubben, med Andreas Nordvik i stallen, hadde et underskudd på nesten 46 millioner kroner i regnskapsåret 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I danske kroner er beløpet på 36,8 millioner. Pengene har fosset ut av klubben den siste tiden, mye på grunn av fallende TV-inntekter og utskiftninger i spillerstallen. Underskuddet tærer hardt på klubbens egenkapital.

– Esbjerg befinner seg i en alvorlig økonomisk situasjon. Siden sommeren 2016 har vi tatt vesentlige grep for å bedre denne, sier styreformann Kristoffer Jarl Kristensen.

Han peker på omstrukturering i sportslig ledelse og reduksjon i lønnskostnader som viktige grep for å få skuta på rett kjøl økonomisk. Esbjerg forventer imidlertid også et stort underskudd i 2017. I regnskapsåret 2015 leverte klubben et overskudd på 20.000 danske kroner.

Tidligere Sarpsborg- og Rosenborg-spiller Nordvik har spilt 21 seriekamper for Esbjerg så langt denne sesongen, men han har ikke klart å bidra til å løfte danskene fra tabellbunnen. Klubben kjemper for å unngå nedrykk til 1. divisjon.