Politiet offentliggjør navn på drukningsoffer i Skien

Den seks år gamle gutten ble fraktet i luftambulanse til Ullevål sykehus etter å ha falt i elva i Skien søndag, men livet sto ikke til å redde. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Den seks år gamle gutten ble fraktet i luftambulanse til Ullevål sykehus etter å ha falt i elva i Skien søndag, men livet sto ikke til å redde. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var seks år gamle Sadim Vasin Mohammad som døde etter en drukningsulykke i Skien søndag. Han falt i Falkumselva sammen med en femåring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sadim Vasin Mohammad var norsk statsborger med pakistansk opprinnelse.

Gutten var sammen med to kamerater på henholdsvis fire og fem år da ulykken fant sted, og femåringen falt også i vannet.

Femåringen ble plukket opp av noen tilfeldig forbipasserende kajakkpadlere som var i Falkumelva søndag, mens den seks år gamle gutten ble hentet opp av redningsdykkere fra Røde Kors noe senere. Det var fireåringen som varslet voksne, som videre tok kontakt med nødetatene.

Vil varsles raskere

Ifølge NRK har politiet nå kartlagt hendelsesforløpet. Politistasjonssjef Anne Sandersen betegner hendelsen som en tragisk ulykke. De tre guttene lekte sammen i eget nabolag da to av dem falt i vannet.

Røde Kors sier til samme kanal at de ønsker å bli varslet raskere når politiet får melding om mulige drukningsulykker. Det tok åtte minutter fra guttene falt i vannet til de kom til Falkumelva.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge de to guttene ble fraktet videre til Ullevål sykehus i luftambulanse etter å ha blitt dratt opp av vannet. Rett etter klokken 19.00 søndag kveld kunngjorde imidlertid legene at Mohammads liv ikke sto til å redde.

Femåringen mottar fortsatt intensiv behandling på Ullevål, men er ifølge Skien kommune utenfor livsfare.

Kriseteam

De ansatte i guttens barnehage og på skolen der søsken av de to guttene er elever, har tatt i bruk krisehåndteringsverktøyet.

De ansatte har gjennomgått hendelsen med bedriftshelsetjenesten og kriseteamet, som skal ha møte med foreldrene i den aktuelle barnehagen.

Rektor og inspektør ved skolen har gått fra klasse til klasse og snakket om det som har hendt. Det vil også bli sendt ranselpost fra skolen til hjemmene tirsdag ettermiddag