Lysere utsikter for arbeidsledigheten i Spania

Spanias økonomiminister Luis de Guindos, til venstre, spår lysere utsikter når det gjelder arbeidsledighet i Spania i løpet av 2017. Her i samtale med Portugals finansminister Maria Luis Albuquerque.  Foto: Virginia Mayo / AP Photo / NTB scanpix
Spanias økonomiminister Luis de Guindos, til venstre, spår lysere utsikter når det gjelder arbeidsledighet i Spania i løpet av 2017. Her i samtale med Portugals finansminister Maria Luis Albuquerque.  Foto: Virginia Mayo / AP Photo / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsledigheten i Spania kommer til å falle til under 17 prosent i løpet av året, ifølge økonomiminister Luis de Guindos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spania har den nest høyeste arbeidsledigheten i hele EU, kun i Hellas står det verre til. På høyden av arbeidsledighetskrisen, i 2013, var ledigheten i Spania på nesten 27 prosent. I fjor falt den til 18,6 prosent, noe som fremdeles er langt høyere enn hva det var før krisen.

– Arbeidsledigheten vil utvilsomt falle til under 17 prosent i løpet av dette året, sa de Guindos til reportere tirsdag.

Ifølge ministeren vil det bety nye jobber for "mer enn en halv million personer". Ministeren innrømmer likevel at en slik nedgang er utilstrekkelig.

Kritikere hevder kvaliteten på jobbene som skapes i Spania, eurosonens fjerde største økonomi, er lav. Rundt én av tre kontrakter er midlertidige.

Det internasjonale pengefondet har anbefalt at Madrid tar tak i de prekære arbeidsforholdene, som er en kilde til fattigdom til tross for landets sterke økonomiske vekst på 3,2 prosent i 2016.