Brexit:Fra onsdag får ikke nye EU-innvandrere velferdsgoder i Storbritannia

FORGJEVES: EU-tilhengere demonsterte utenfor parlamentet i London lørdag. Men fra onsdag av skjer det noe i forholdet mellom London og Brussel.
FORGJEVES: EU-tilhengere demonsterte utenfor parlamentet i London lørdag. Men fra onsdag av skjer det noe i forholdet mellom London og Brussel. Foto: Andy Rain / EPA/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

29. mars overrekker Storbritannia sitt utmeldingsskriv til EU. Et lekket dokument viser at fra samme dag vil ikke nye EU-innvandrere til øyriket få velferdsgoder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Theresa May og hennes Konservative parti må bite i seg et nederlag i forhold til partiets Brexit-løfter:

Hun og regjeringen vil, i motsetning til det de lovet velgerne, la cirka 2,8 millioner EU-innbyggere som allerede befinner seg i Storbritannia, få beholde barnetrygd de sender hjem til familien og andre velferdsgoder.

Ellers risikerer britene at EU gjør gjengjeld og fratar 1 million britiske borgere som har flyttet til EU-land, deres sosiale rettigheter der.

Men nyankomne EU-borgere vil fra onsdag av ikke oppnå disse rettighetene, går det fram av et lekket dokument fra Departementet for britisk utmelding av EU.

Det melder flere britiske aviser, blant dem The Telegraph.

Hva som skjer onsdag?

29. mars er datoen statsminister May har varslet for å starte utmeldingsprosessen fra EU, etter Artikkel 50 i EUs Lisboa-traktat.

Les: Storbritannia trykker på brexitknappen 29. mars

Les også: Vil mitt europeiske helsekort fortsatt gi helsehjelp i Storbritannia?