Hareides Danmark klarte ikke slå Romania

Danmarks landslagssjef Åge Hareide sammen med Simon Kjær under VM-kvalifiseringskampen mellom Romania og Danmark søndag.
Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark / NTB scanpix
Danmarks landslagssjef Åge Hareide sammen med Simon Kjær under VM-kvalifiseringskampen mellom Romania og Danmark søndag. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks landslagssjef Åge Hareide hadde forutsett et tett VM-kvalifiseringsoppgjør mot Romania. Nordmannen fikk rett. Søndagens kamp endte 0-0. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med det ene poenget ser det fortsatt svært vanskelig ut for Danmark å kvalifisere seg til VM i Russland neste år.

Danmark har sju poeng etter fem kamper og ligger på tredjeplass i gruppe E. Polen vant 2-1 på bortebane mot Montenegro og leder gruppen med 13 poeng. Montenegro har sju poeng på annenplassen. Gruppevinneren går direkte til VM, mens de beste toerne skal spille playoffkamper.

– Nå skal vi jakte annenplassen i gruppen og gå etter å spille noen playoffkamper, sa Hareide etter kampen.

Ingen forløsende scoring

– Vi har samme poengsum som Montenegro som har annenplassen. Vi har fortsatt en god mulighet til å klare annenplassen, men vi trenger flere poeng, fortsatte han.

Søndagens oppgjør mot Romania kunne fort tippet den ene eller den andre veien da begge lag hadde flere sjanser til å avgjøre. Danmark var nærmest seier i andre omgang, men klarte ikke få den forløsende scoringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har meget organiserte i andre omgang hvor vi styrte kampen totalt. Vi kunne fått med oss tre poeng, men det gjorde vi ikke, sa Hareide.

Kjær måtte ut

– Å få 0-0 på bortebane mot Romania skal vi være fornøyd med. Vi skal arbeide hardt for å få annenplassen. I den sammenheng er uavgjort mot rumenerne bra, fortsatte han.

Det var også et tøft fysisk oppgjør. Kaptein Simon Kjær fikk blant annet et slag over øyet etter en tett duell med en rumener. Midtstopperen fikk en bandasje over pannen umiddelbart etter sammenstøtet, men endte opp med å måtte forlate banen i pausen.

Danmarks neste kamp i VM-kvalifiseringen er på bortebane mot Kasakhstan 10. juni. Fire dager før den kampen skal Danmark møte Tyskland i en treningskamp.