Stöckl varsler endringer foran neste sesong

Landslagstrener Alexander Stöckl vil gjøre flere justeringer inn mot neste sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Landslagstrener Alexander Stöckl vil gjøre flere justeringer inn mot neste sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagstrener Alexander Stöckl har en del å sette fingeren på etter en norsk hoppsesong med svingende prestasjoner. Nå vil han bedre bruken av ressursene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske hopperne har i store deler av sesongen kjempet mot konkurrenter som har fått bedre utstyr. Det var først mot slutten av sesongen at man begynte å nærme seg.

– Det er en del som må strammes inn foran neste sesong. Både bruken av ressursene vi har, og det å optimalisere utstyret. Vi må hele tiden forsøke å være i forkant av utviklingen. Denne sesongen har vi vært litt for langt bak, sier Stöckl.

Med unntak av Daniel-André Tande i begynnelsen og midtveis av sesongen, leverte de andre landslagshopperne langt under pari. En del ting ble skjerpet, og utstyret ble forbedret foran VM i Lahti. Det fikk Stöckls lag betalt for først mot slutten av sesongen, der både Johann André Forfang og Anders Fannemel begynte å finne tilbake til følelsen fra forrige sesong.

Dressproblemer

Den norske starten bar også litt preg av å mangle forrige sesongs beste norske hopper. Kenneth Gangnes ødela kneet i sesongoppkjøringen. Med ham på plass hadde nok nivået blant de norske hopperne vært betydelig høyere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sesongavslutningen inneholdt også noen dumme diskvalifiseringer. Anders Fannemel fikk ikke hoppe i Holmenkollen på grunn av for stor hoppdress, og dermed var hele Raw Air-konkurransen ødelagt for hans del.

Det ble også dresstrøbbel i Planica. Johann André Forfang ble fredag disket i kvalifiseringen til det første rennet, mens Daniel-André Tande fikk startnekt i det siste rennet søndag.

Rettferdig

Tande forklarte at han var så konsentrert om selve rennet at han ikke klarte å stå riktig under kontrollen.

– Jeg synes at dresskontrollen på toppen er riktig og noe som bør beholdes. Den gjør at det blir rettferdig for hopperne. Men jeg må ta en runde med gutta for å skjerpe på rutinene enda mer. Dette var første gang at Daniel ble disket, men man kan ikke ta for lett på denne kontrollen, sier Stöckl.

I slutten av april eller begynnelsen av mai regner han med å kunne presentere neste sesongs landslag.