Vettel triumferte i årets første formel 1-løp

Sebastian Vettel kjørte inn til en klar seier i Australias Grand Prix i formel 1. Foto: Rick Rycroft, AP / NTB scanpix
Sebastian Vettel kjørte inn til en klar seier i Australias Grand Prix i formel 1. Foto: Rick Rycroft, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferrari-stjernen Sebastian Vettel utmanøvrerte favoritten Lewis Hamilton og tok en knusende seier under sesongåpningen i Australias Grand Prix i formel 1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vettel slo Hamilton med nesten ti sekunder og ga Ferrari en svært etterlengtet seier i Melbourne. Det italienske storlaget hadde ikke vunnet på den australske banen siden Kimi Räikkönen suste inn til seier i 2007.

Seieren vitner om at vi kan få en spennende og annerledes sesong. De siste årene har Mercedes med Hamilton i laget totaldominert formel 1-sporten, men Ferrari har vist gode takter i oppkjøringen.

Søndag demonstrerte Vettel at han også kan få det ut i et tellende løp. Det var tyskerens første Grand Prix-seier siden han vant i Singapore i 2015.

– En tittelkamp er langt unna. Akkurat nå er vi bare overlykkelige for å ha fått denne starten. Jeg var ikke helt fornøyd med åpningen, for jeg hadde litt hjulspinn, men jeg prøvde å opprettholde presset og gi klar melding (til rivalene) om at vi er her for å kjempe, sa Vettel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trafikkork

Hamilton var favoritt til å vinne årets første VM-runde. Den tredobbelte verdensmesteren hadde dominert treningsomgangene og var også best i lørdagens kvalifisering. Men briten ble frakjørt tidlig da Vettel og Ferrari lyktes til fulle med en smått genial pitstop-strategi.

Mens Vettel var inne til en perfekt timet pit-stop, tapte Hamilton tid på å sitte i en trafikkork da han var inne for å bytte dekk på den 18. runden.

– Vi hadde litt flaks med at Lewis ble sittende fast i trafikken, sa Vettel.

– Det er bare å gratulere Ferrari og Sebastian. Jeg slet med dekkene, og derfor måtte jeg stoppe tidlig. Dermed ble jeg sittende fast bak ene av Red Bull-bilene (Max Verstappen), men sånt skjer, forklarte Hamilton.

Hjemmehåp brøt

Valtteri Bottas tok tredjeplassen i Melbourne. Den finske Mercedes-profilen var 11,250 sekunder bak Vettel. Kimi Räikkönen (Ferrari) og Verstappen ble nummer fire og fem.

Australias store hjemmehåp Daniel Ricciardo fikk en hjerteskjærende dag på jobben. Red Bull-stjernen fikk trøbbel med girkassen og måtte bryte etter 29 runder.

Formel 1 fortsetter med Kinas Grand Prix 9. april.