Berget: – Viktig kamp uansett

Jo Inge Berget under oppvarmingen til lørdagens trening på Windsor Park i Belfast. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Jo Inge Berget under oppvarmingen til lørdagens trening på Windsor Park i Belfast. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seier søndag er Norges siste håp om å henge med i VM-kvalifiseringen, men Jo Inge Berget gidder ikke regne på VM-sjanser. – Kampen er viktig uansett, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ikke gjort det lett for oss selv i kvalifiseringen og vet hva vi må gjøre om vi skal kunne komme til sluttspill. Vi må vinne fem av de seks siste kampene, og det sier seg selv at det blir vanskelig, sier han dagen før bortekampen mot Nord-Irland.

– Nå tenker vi bare på den ene kampen som venter her. Hvis den går bra så vil ting se litt lysere ut. Den er viktig både med tanke på å holde liv i VM-sjansen og få en god start for en ny trener.

Malmö-spilleren har opplevd treningsuka under Lars Lagerbäck positivt.

– Han kom inn med mye pondus, og det er klart at vi vet hva han har fått til tidligere. Han har en god aura rundt seg. Han har brukt mye tid på taktikk og terpet på ting han vil vi skal gjøre, og vi begynner å se at folk skjønner hvor vi skal, sier han.

– Når han har så lite tid til første kamp, og vi skal bytte fra en måte å spille til en annen, så er det klart at han må bruke mye tid på å forklare. Han har gått gjennom det på en ordentlig måte og forklart hva han vil vi skal gjøre i ulike situasjoner. Det har vært mye teori, og det er han god til.

Berget ser gjerne at Norge kopierer Island, som Lagerbäck løftet til uante høyder.

– Det vil være fint om vi også kan vise at det er mer enn bare dyre spillere som betyr noe i fotball.