Norges J17-lag klar for EM-sluttspillet

Norge var knusende overlegen og banket Danmark 6–1 i gruppefinalen i EM-kvalifiseringen for J17-lag. De norske jentene er dermed klare for EM i Tsjekkia i mai.

Norge fikk en kjempestart på lørdagens kamp. Før det var gått seks minutter hadde Ylinn Tennebø og Olaug Tvedten satt to baller bak den danske målvakten.

Malin Sunde økte til 3–0 etter kvarteret. Det kunne også vært mer, for Jenny Kristine Røsholm Olsen brente en straffe etter 27 minutter.

Elisabeth Terland økte til 4–0 etter 32 minutter, og Olsen fikk sin revansj da hun satte både 5–0 og 6–0 før første omgang var over.

Tidligere i turneringen ble Wales slått med 8–1 og vertene Bosnia-Hercegovina med 2–1. Norge hadde også klart seg med uavgjort mot danskene, men ga gass fra start og så seg aldri tilbake.

Foran annen omgang foretok det norske laget noen bytter og kontrollerte resten av kampen. Danmark scoret imidlertid et trøstemål ved Cecilie Johansen på overtid.

EM-sluttspillet går i Tsjekkia fra 2. til 14. mai.