Irak: Over 200.000 har flyktet fra Vest-Mosul

En gruppe internt fordrevne Irakiske menn står i kø ved en sikkerhetssjekk på vei til en flyktningleir i Vestlige Mosul. 200.000 har flyktet siden februar. Foto: AP / Felipe Dana / NTB scanpix.
En gruppe internt fordrevne Irakiske menn står i kø ved en sikkerhetssjekk på vei til en flyktningleir i Vestlige Mosul. 200.000 har flyktet siden februar. Foto: AP / Felipe Dana / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 200.000 mennesker har blitt drevet på flukt som følge av kampene i Vest-Mosul siden februar, opplyser irakiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

–Antallet flyktninger og internt fordrevne fra den vestlige delen av Mosul by har økt til 201.275, heter det i en uttalelse fra Iraks departement for migrasjon og internt fordrevne lørdag.

Den irakiske regjeringshæren og deres allierte innledet 19. februar en større offensiv for å gjenerobre den vestlige delen av Mosul, som har vært kontrollert av IS siden juni 2014.

FN anslår at rundt 600.000 mennesker fortsatt befinner seg i Vest-Mosul, og rundt 400.000 av disse i gamlebyen, som er beleiret og under kraftig angre fra irakiske regjeringsstyrker og deres allierte.