Fant brannbombe etter væpnet aksjon i Asker

Torsdag pågikk det en større politiaksjon i Asker. En mann forskanset seg i en boligblokk på Billingstad. Rundt ti politibiler, et helikopter og flere ambulanser var involvert i aksjonen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Torsdag pågikk det en større politiaksjon i Asker. En mann forskanset seg i en boligblokk på Billingstad. Rundt ti politibiler, et helikopter og flere ambulanser var involvert i aksjonen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har funnet en brannbombe-lignende gjenstand i saken der en mann forskanset seg i en bolig i Asker torsdag. Mannen er varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er i slutten av 20-årene, er siktet for blant annet unnlatelse av å stanse for politikontroll, ruspåvirket kjøring og trusler mot politiet, skriver Budstikka.

Les også: Mann pågrepet etter å ha forskanset seg i Asker

Hendelsen førte til en væpnet politiaksjon. Det var torsdag at mannen forskanset seg i en leilighet på Slependen i Asker og truet med å skyte dersom noen kom inn i boligen. Asker og Bærum tingrett mener det er en stor gjentakelsesfare dersom han løslates. "Retten har ved vurderingen lagt særlig vekt på at siktede er straffet en rekke ganger tidligere, gjentatte ganger for brudd på våpenloven og for ruslovbrudd. Han er også tidligere dømt for trusler, vold og ran", heter det i kjennelsen fra tingretten. Retten viser også til funnet av en brannbombe-lignende gjenstand.

Ytterligere to personer befant seg i leiligheten mens dramaet pågikk – en venn av den mistenkte, samt en kvinne. De har status som vitner i saken.