Jael Uribe tildelt ytringsfrihetspris

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske Forfatterforenings ytringsfrihetspris for 2016 tildeles poeten Jael Uribe fra Den dominikanske republikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jael Uribe er leder for stiftelsen Women Poets International Movement og initiativtaker til Woman Scream International Poetry and Arts Festival – en global festival som går av stabelen i mars hvert år.

Uribe skriver både poesi og prosa og har viet mye av sin tid til utvikling av kulturprosjekter som fremmer kvinnelig samtidspoesi internasjonalt. Fokuset er hele tiden å løse kvinners problemer med ikkevoldelige midler.

Den norske Forfatterforening mener Uribe fortjener prisen blant annet fordi hun retter søkelyset mot undertrykking av kvinner og kvinners ytringsfrihet i alle deler av verden. Hun har brukt store deler av sin tid og kapasitet til å organisere internasjonale nettverk for andre kvinnelige poeter og forfattere.

Prisen ble opprettet i 1993 og var en gave fra Kulturdepartementet i forbindelse med Forfatterforeningens 100-årsjubileum. Prisen skal gå til en norsk eller utenlandsk forfatter som har utmerket seg i arbeidet for ytringsfrihet og toleranse i videste forstand.

Ringvirkningene av Uribes arbeid er særdeles omfangsrike, og årets ytringsfrihetspris vil komme mange kvinner over hele verden til gode, skriver foreningen i sin begrunnelse.