En død og en alvorlig skadd i drukningsulykke

Alle nødetatene ryket ut til Vippetangen i Oslo etter melding om at to personer lå og fløt i vannet der sent fredag. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
Alle nødetatene ryket ut til Vippetangen i Oslo etter melding om at to personer lå og fløt i vannet der sent fredag. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er omkommet og en mann er innlagt med alvorlige skader etter at de to havnet i vannet ved Vippetangen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dykkere fra brannvesenet hentet de to mennene i 50-årene opp fra vannet fredag kveld, etter at brannvesenet fikk tips om at to personer fløt i vannet ved Vippetangen i 22.30-tiden. En time senere måtte innsatsleder Svend Martin Bjelland i politiet konstatere at livet ikke sto til å redde for den ene av de to. Den andre mannen ble kjørt til rikshospitalet. I morgentimene lørdag melder sykehuset at han er innlagt med alvorlige skader.

Vitne ringte

De to mennene er identifisert og deres pårørende varslet, sier kriminalvaktleder Øyvind Myhr til NTB.

– Det kan virke som det har vært et uhell, der de to har falt i vannet i forbindelse med at de forsøkte å gå i land på brygga på Vippetangen, sier Myhr.

Politiet har ikke fått noen tips i saken, bortsett fra meldingen fra vitnet som skal ha fisket på brygga da han så de forulykkede i vannet.

Nødetatene var på stedet omtrent samtidig. I nærheten av der de to ble hentet opp, fant politiet en fritidsbåt med motoren i gang.

Søk

Politiet søkte fredag med patruljebåt og helikopter, over og under vann, for å være sikre på at det ikke var flere forulykkede. Det skal kun ha vært de to mennene som var i båten.