Graabak ble norgesmester i kombinert

Jørgen Graabak gikk inn til NM-gull i kombinert fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Jørgen Graabak gikk inn til NM-gull i kombinert fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jørgen Graabak (25) ble norgesmester og fikk sin første kongepokal i kombinert fredag. Byåsen-løperen vant sprinten på hjemmebane. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veteranen Håvard Klemetsen ledet etter hopprennet i Granåsen, men Graabak var kun fire sekunder bak. Simen Tiller var ytterligere fire sekunder bak, mens Espen Andersen var nummer fire etter hopprennet, 13 sekunder bak Klemetsen.

Langrennet utviklet seg raskt til å bli en duell mellom Graabak og Andersen, men førstnevnte avgjorde allerede etter to kilometer.

25-åringen tok sitt tredje NM-gull, men det var bare hans første kongepokal.

– Det første NM-gullet smakte bra siden det var mitt første mesterskap som senior, men det dette føles overraskende bra og kongepokal er noe ekstra. Jeg setter det ekstra høyt, sa Graabak etter at seieren var i boks fredag.

– Jeg gikk et bra løp og jeg er godt fornøyd med kongepokalen. Jeg følte meg pigg underveis, og følte at jeg hadde kontroll, selv om Andersen ikke var så langt bak, fortsatte han.

Andersen gikk inn til sølv, 16 sekunder bak Graabak, mens Klemetsen distanserte Tiller og tok bronsen.

Magnus Moan var opprinnelig i ledelsen etter hopprennet på hjemmebane, men 33-åringen ble diskvalifisert på grunn av for stor hoppdress.

Lørdag er det NM-lagkonkurranse i Granåsen.