Ankedomstol avviser krav om å stanse innreiseforbud til USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ankedomstol i Virginia har avvist et forsøk fra en muslimsk borgerrettighetsgruppe som forsøker å stanse president Donald Trumps innreiseforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus anket i forrige uke kjennelser fra to føderale domstoler i Hawaii og Maryland som satte foten ned for Donald Trumps reviderte innreiseforbud, bare timer før det skulle ha trådt i kraft torsdag.

Avgjørelsen fra domstolen i Maryland ble anket til en ankedomstol i Richmond i delstaten Virginia. Ankedomstolen skal behandle saken 8. mai.

Den samme ankedomstolen har nå avvist en sak fra en muslimsk borgerrettighetsgruppe som også brakte innreiseforbudet inn for retten.

I en høring tidligere denne uken stilte dommer Anthony Trenga spørsmål ved hvorvidt det var nødvendig med en ny midlertidig forføyning, all den tid det allerede foreligger to slike pålegg fra Hawaii og Maryland.

Fredag besluttet ankedomstolen i Virginia å avvise saken fra den muslimske gruppen. I en 32 sider lang kjennelse konstaterer Trenga til at Trump trolig er i sin fulle rett til å midlertidig forby innvandring fra seks muslimskdominerte land og til å innstille det amerikanske flyktningprogrammet.

En advokat opplyser på vegne av gruppen at kjennelsen skal ankes. Den påvirker ikke forføyningene fra dommere i Hawaii og Maryland, som fortsatt blokkerer innreiseforbudet.