Ukraina:Brann i ammunisjonslager med 138.000 tonn eksplosiver

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 1.000 regjeringssoldater bistår nå brannmannskaper som forsøker å få kontroll over brannen som raser ved et stort ammunisjonslager i Ukraina. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den eksplosive brannen ved det militære anlegget i Balakliia, som skal ha inneholdt hele 138.000 tonn med ammunisjon, brøt ut natt til torsdag.

Øyenvitner forteller at de hørte lyden av noe som kan ha vært en drone rett før de første eksplosjonene, og myndighetene i Kiev hevder at våpenlageret gikk i lufta som følge av en russisk sabotasjeaksjon.

Rundt 20.000 mennesker i Kharkiv-regionen i Øst-Ukraina er evakuert fra sine hjem av frykt for at de skal bli truffet av artilleriammunisjon på avveie.

Les også: EU tjener stort på frihandelsavtale med Ukraina og presser fram råvareeksport

– Urealistisk å tro at Russland vil gi opp Krim

En kvinne i 60-årene ble funnet død i et bolighus fredag, og en annen innbygger i området er skadd etter å ha blitt truffet av prosjektiler på avveie, melder ukrainske medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Separatistene i de to regionene Donetsk og Luhansk, som ligger rett sør for Kharkiv-regionen, avviser at de har noe med brannen i våpenlageret å gjøre.

Over 9.800 mennesker er drept i konflikten mellom russiskstøttede separatister og regjeringsstyrker i Ukraina siden april 2014.

Også i 2015 begynte det å brenne i det samme lageret, men vaktene greide da å slukke brannen før ammunisjonen gikk i lufta.

Les også: Russisk Kreml-kritiker drept i Ukraina

Ukraina hevder Voronenkovs attentatmann var russisk agent

Ukraina vil ikke slippe inn russisk Eurovision-sanger