Foreldrene til Germanwings-flygeren vil renvaske sønnens navn

Dette minnesmerket er satt opp i de franske Alpene nær stedet der et Germanwings-fly styrtet 24. mars 2015. 150 personet mistet livet i styrten. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix
Dette minnesmerket er satt opp i de franske Alpene nær stedet der et Germanwings-fly styrtet 24. mars 2015. 150 personet mistet livet i styrten. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldrene til Germanwings-piloten Andreas Lubitz ønsker å bruke toårsdagen for tragedien til å presentere bevis som renvasker sønnen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag var det på dagen to år siden passasjerflyet styrtet i Alpene på vei fra Barcelona til Düsseldorf. Alle de 144 passasjerene og seks besetningsmedlemmene omkom.

Etterforskningen konkluderte med at den tyske annenpiloten Andreas Lubitz var skyld i styrten. Tysk påtalemyndighet mente Lubitz led av alvorlig depresjon og styrtet med overlegg flyet i en fjellside.

Lubitzs foreldre har ikke uttalt seg til offentligheten siden styrten, men har kalt inn til en pressekonferanse kl. 10.30 fredag.

Der skal blant annet Guenter Lubitz legge fram bevis han mener vil renvaske sønnens navn.

– Sønnen vår var en veldig ansvarlig person. Han hadde ingen grunn til å planlegge eller begå selvmord, sa Lubitz til den tyske avisa Die Welt torsdag.

Pressekonferansen holdes i Berlin, på samme tid som pårørende vil samles til minnestunder på ulykkesstedet i Frankrike og på Joseph-Koenig-skolen i den tyske byen Haltern am See. Det har skapt sterke reaksjoner.

– Fra ofrenes synspunkt er dette smakløst og vil mest sannsynlig være veldig traumatisk for dem, sier advokat Elmar Giemulla, som representerer de pårørende, til Rheinische Post.