Trusler mot tingretter i Telemark

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet avviklet fredag formiddag tiltakene som ble iverksatt for å beskytte to tingrettsbygninger i Telemark etter at det er fremsatt trusler mot dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 11.15-tiden opplyste politiet at tiltakene de satte i verk er avviklet. Politistasjonssjef Annie Sandersen i Skien sier til Dagbladet at de har rundet av på bakgrunn av en trusselvurdering, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

– Vi ble gjort kjent med trusselen torsdag ettermiddag. Trusselen er uspesifikk, men den er likevel så grov at vi tar det på alvor, sa politistasjonssjef Annie Sandersen i Skien til NTB tidligere på dagen.

Det er tre tingretter i fylket – Nedre Telemark tingrett i Skien, Aust-Telemark tingrett på Notodden og Vest-Telemark tingrett i Kviteseid.

– Vi fikk inn en trussel mot tingrettene i Telemark, men de samme tiltakene som er satt i verk fra politiets side i Skien og på Notodden, er ikke opprettet i Kviteseid, sier Sandersen.

Telemarksavisa skriver at bevæpnet politi plasserte seg på alle sider av Aust-Telemark tingrett på Notodden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk melding fra politiet i går kveld om at det var trusler om skyting mot tingretten, sa sorenskriver Jahn Mydland ved tingretten i Skien til NRK.

Tinghusene holdt åpent som vanlig, mens bevæpnet politi patruljerte områdene. De som skulle inn i bygningene, ble kontrollert. Sivilt politi var også på plass både i Skien og på Notodden.