Våpenlager eksploderte i Ukraina

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 20.000 mennesker er evakuert fra Kharkiv-regionen i Øst-Ukraina, der et stort våpen- og ammunisjonslager gikk i lufta natt til torsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Kiev hevder at våpenlageret i Balaklia, som var et av Ukrainas største, gikk i lufta som følge av en sabotasjeaksjon og anklager Russland eller russiskstøttede separatistene for å stå bak.

Ifølge Ukrainas forsvarsminister Stepan Poltorak ble det trolig benyttet en drone i angrepet mot våpenlageret, som ifølge myndighetene inneholdt hele 138.000 tonn våpen og ammunisjon.

Ukrainas generaladvokat Anatolii Matios hevder også at ammunisjonslageret, som ifølge ham ble voktet av rundt 1.000 soldater, gikk i lufta som følge av en sabotasjehandling.

Separatistene i de to regionene Donetsk og Luhansk avviser at de hadde noe med brannen og eksplosjonen i våpenlageret å gjøre.

Over 9.800 mennesker er drept i konflikten mellom russiskstøttede separatister og regjeringsstyrker i Ukraina siden april 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også i 2015 begynte det å brenne i det samme lageret, men vaktene greide da å slukke brannen før ammunisjonen gikk i lufta.

Balaklia ligger i Kharkiv-regionen, rett nord for Donetsk og Luhansk, nær grensa til Russland.

Les også:

USA krever at Russland omgjør annekteringen av Krim

Trump sier han vil jobbe for fred i Ukraina