Mann siktet etter skyting i Oslo

Politiet jobber med å få klarhet i hva som har skjedd i forkant av at en mann i 20-årene ble skutt onsdag kveld. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politiet jobber med å få klarhet i hva som har skjedd i forkant av at en mann i 20-årene ble skutt onsdag kveld. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene er behandlet for alvorlige skader etter å ha blitt skutt i området rundt St. Hanshaugen i Oslo. En annen mann er siktet for falsk forklaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene kom onsdag før midnatt inn på Ullevål sykehus med flere skuddskader. En person som i utgangspunktet hadde status som vitne er pågrepet og siktet for falsk forklaring rundt skyteepisoden i Oslo.

Politiet jobber fortsatt med å få oversikt over situasjonen. Fornærmede fikk natt til torsdag behandling på sykehuset, men før det fikk politiet en foreløpig forklaring fra ham.

Ikke kjent

– Han er ikke lommekjent i Oslo og har derfor ikke kunnet angi nøyaktig hvor han var da han ble skutt, men vi jobber ut fra en hypotese om at det var i området ved St. Hanshaugen. Han var i kontakt med en annen person, som på et tidspunkt tok fram et våpen og skjøt fornærmede flere ganger. Mannen har så på egen hånd kommet seg til Ullevål sykehus litt før midnatt, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge NRK er fornærmede svensk, og krimvakta i Oslo oppgir området ved Bjerregaards gate som sannsynlig åsted. Politiet har snakket med flere vitner som har sett mannen, men ingen har kunnet bekrefte nøyaktig åsted.

Få detaljer

Politiet har i løpet av natta fått tips, men ingen informasjon som har brakt dem nærmere en gjerningsperson eller et konkret åsted.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om motiv. Vi har fått beskrivelser av gjerningspersonen, men ønsker ikke å gå ut med for mange detaljer av hensyn til videre samtaler med vitner og etterforskning, men vi håper å få gjennomført avhør av fornærmede torsdag, sier Hekkelstrand.