Politiet mistenker angrepet er islamist-tilknyttet

Angriperen i London onsdag kjøres bort av ambulanse. Foto: Stefan Rousseau / PA / AP / NTB scanpix
Angriperen i London onsdag kjøres bort av ambulanse. Foto: Stefan Rousseau / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i London kobler angrepet der minst fem personer er drept til islamistisk terror og tror angriperen var inspirert av internasjonal terror. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst fem personer, inkludert drapsmannen, er døde og rundt 40 skadd etter terrorangrepet i London onsdag. London-politiet sier i en pressekonferanse at de mistenker at gjerningsmannen er tilknyttet islamistisk terror.

– Islamistisk-relatert terror er vår mistanke, sier London-politiets antiterror-topp Mark Rowley i en pressekonferanse onsdag kveld.

Den antatte gjerningsmannen skal ha kjørt ned en rekke fotgjengere da han kjørte en bil over Westminster Bridge mot Parlamentet, før han kolliderte med et gjerde og så prøvde å komme seg inn i Parlamentet. Da han ble forsøkt stoppet ved inngangen, knivstakk han en polititjenestemann. Politimannen døde senere av skadene. En kvinne er bekreftet død etter å ha blitt truffet av en buss på broen. To andre personer er også bekreftet døde.

Den antatte gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Økt sikkerhet

May holdt onsdag kveld krisemøte om terrorangrepet. Hun sier angrepet er forkastelig og kaller det er angrep på Storbritannias demokratiske verdier.

– Vi står samlet, vi skal aldri gi etter for terror og vi skal aldri tillate at hat og ondskap splitter oss, sa May onsdag kveld.

London-politiet sier at ekstra sikkerhetsstyrker blir satt inn i hovedstaden de kommende dagene.

Verdensledere står samlet

Verdensledere står sammen om å fordømme angrepet i verdensmetropolen.

Tysklands statsminister Angela Merkel sier de "står støtt og bestemt sammen med Storbritannia i kampen mot all type terror".

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I disse alvorlige tider føler vi tyskere oss veldig nære det britiske folket, sier Tysklands nye president Frank-Walter Steinmeier.

Frankrikes president François Hollande sendte en melding om solidaritet og støtte til det britiske folket og sa at det franske folket kunne føle med dem i smerten. Tre franske elever er blant de sårede.

Kort tid etter hendelsen fordømte også Det hvite hus angrepet. USAs president Donald Trumps talsmann Sean Spicer sa at Det hvite hus roser den raske reaksjonen til britisk politi og nødetater. Myndighetene i London og den britiske regjeringen har "full støtte" fra USA i etterforskningen av angrepet, la Spicer til.