Ola Borten Moe tror EØS-avtalen ryker

Ola Borten Moe, leder av programkomiteen og nestleder i Senterpartiet . Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ola Borten Moe, leder av programkomiteen og nestleder i Senterpartiet . Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nestleder Ola Borten Moe i Senterpartiet mener brexit vil tvinge fram et alternativ for Norge til EU-medlemskap og EØS-avtale. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Brexit betyr at det vil dukke opp en tredje vei mellom EU- medlemskap og EØS-avtale. Ap og de andre EØS-partiene kan si at EØS-avtalen ligger fast så mye de vil, men går det et par år og Storbritannia får en bedre avtale enn det vi har, blir det umulig å ikke diskutere en ny løsning, sier han til Klassekampen.

EØS-avtalen har bred støtte på Stortinget, med både Høyre og Ap som tilhengere. Moe er likevel overbevist om at brexit på sikt vil få̊ konsekvenser for Norge. Han ser også paralleller mellom britenes misnøye og norske tilstander.

– Mye av grunnen til at man fikk brexit, er at mange briter opplevde at de ble presset ned i lønn og ut av arbeidsmarkedet. Vi er nødt til å problematisere utfordringene med uregulert arbeidsinnvandring også̊ i Norge. Det norske arbeidsmarkedet skal være regulert slik at det er et godt arbeidsmarked for oss som bor her. Det skal ikke være slik at man underbyr eller presser deler av egen befolkning ut av arbeidsmarkedet, sier Moe.