Park sier unnskyld til folket

Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye sier unnskyld til folket på vei inn i avhør hos påtalemyndighetene tirsdag. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye sier unnskyld til folket på vei inn i avhør hos påtalemyndighetene tirsdag. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye sier unnskyld til folket på vei inn til avhør hos påtalemyndigheten tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er lei meg på vegne av folket. Jeg vil samarbeide i avhøret, sa Park i sin første direkte kommentar til mediene siden hun ble avsatt 10. mars i år, ifølge Reuters.

Park er stilt for riksrett, tiltalt for korrupsjon og misbruk av makt. Nå som hun ikke lenger har presidenttittel, kan hun stilles for retten for lovbruddene hun beskyldes for: Maktmisbruk og korrupsjon i forbindelse med at hun skal ha latt seg utnytte av venninnen Choi Soon-sil, som selv er siktet for å ha brukt Parks posisjon til å presse selskaper for enorme summer.

Blant selskapene er Samsung, som anklages for å ha betalt bestikkelser til Choi for å påvirke regjeringen. Skandalen har ført til at selskapets toppsjef Lee Jae-yong er varetektsfengslet og tiltalt for korrupsjon.

De tre avviser korrupsjonsanklagene.