Trump søker støtte til Obamacare-erstatning

President Donald Trump holder folkemøte i Louisville i Kentucky mandag. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix
President Donald Trump holder folkemøte i Louisville i Kentucky mandag. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump jobber for å få republikanere på banen for å støtte forslaget til erstatningen av Obamacare. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump var i Louisville i Kentucky mandag for blant annet å samle støtte til forslaget til erstatningen av tidligere president Barack Obamas helsereform Obamacare.

–Vi ønsker et stort skattekutt, men vi kan ikke innføre det før vi holder løftet om å oppheve og erstatte katastrofen som også blir kalt Obamacare. Dette er noe vi har ventet lenge på, og vi kommer til å gjøre det, sa presidenten til folkemengden.

Trumps apparat og republikanere i Kongressen brukte helgen på å prøve å overtale konservative og moderate republikanere som har stilt seg kritiske til planene. Flere konservative har bedt om en mer direkte opphevelse av loven rundt helsereformen fordi de mener flere av fordelene i helsereformen er noe staten ikke har råd til å dekke. Moderate republikanere mener imidlertid det motsatte, at skattegodtgjørelsene er for begrenset.

Republikanske ledere har jobbet med flere forslag til endringer av reformen og Trump lover et godt resultat.

–Vi kommer til å forhandle. Og det kommer til å gå til Senatet og så fram og tilbake, sa Trump før han lovte at "det endelige resultatet kommer til å bli fantastisk og det kommer til å fungere helt topp».