Åtte brevbomber funnet i Hellas

En person ble lettere såret da en brevbombe gikk av i IMFs lokaler i Paris forrige uke. Nå har politiet i Hellas funnet flere brevbomber på en sorteringsstasjon. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En person ble lettere såret da en brevbombe gikk av i IMFs lokaler i Paris forrige uke. Nå har politiet i Hellas funnet flere brevbomber på en sorteringsstasjon. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politiet har funnet og nøytralisert åtte brevbomber adressert til finansinstitusjoner og bedrifter i andre europeiske land. 

Brevbombene ble funnet på en sorteringsstasjon nær Aten mandag. Mottakerne var privatpersoner, ifølge politiet, men en sikkerhetskilde sier pakkene var adressert til myndighetspersoner i finansinstitusjoner og bedrifter i ulike europeiske land. Pakkene skal ha vært merket med en utdanningsinstitusjon som avsender.

Myndighetene har vært oppmerksom på denne typen pakker etter at to kom seg gjennom kontroll og ble sendt til det tyske finansdepartementet og Paris-kontoret til Det internasjonale pengefondet (IMF), hvor én person ble såret da pakken skulle åpnes. De kom seg trolig gjennom sikkerhetssjekk på flyplassen i Aten fordi de bare inneholdt små mengder krutt.

Gruppen Sammensvergelsen til de brennende celler (SPF) hevder at det er de som står bak de to bombene.

(©NTB)

Populært