Bislett Games med ny hovedsponsor

Etter 29 år med oljeselskapet Exxon som hovedsponsor bytter friidrettsstevnet Bislett Games til miljøstiftelsen ZERO.

Steinar Hoen og Bislett Alliansen bytter ut Exxon som hovedsponsor med miljøstiftelsen ZERO. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Steinar Hoen og Bislett Alliansen bytter ut Exxon som hovedsponsor med miljøstiftelsen ZERO. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det skriver Bislett Alliansen i en pressemelding mandag.

– Oslo Bislett Games er kjent for å sette verdensrekorder på banen. Nå skal vi bli verdens mest bærekraftige internasjonale friidrettsstevne, sier stevnedirektør Steinar Hoen.

Arrangøren vil ta flere grep for å kutte utslipp knyttet til arrangementet.

– Vi sørger for at fra det øyeblikket utøverne kommer til Norge, så er all transport helt utslippsfri. De reiser med tog til Oslo sentrum, de bor rett ved Oslo S og tar trikken eller hydrogenbuss til og fra Bislett Stadion. I tillegg tar vi i bruk elbiler og hydrogenbiler for å frakte utøverne til og fra trening, sier Hoen.

Flyreiser skal kuttes ved å sette inn tog fra friidrettsstevnet i Stockholm. Det skal også innføres kildesortering under hele stevnet.

– Denne typen initiativ fra enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner er en veldig viktig del av klimakampen. Å bare sitte og vente på politikerne er åpenbart ikke nok hvis man skal lykkes. Når et av Norges mest profilerte idrettsarrangementer går foran og gjør sitt for å kutte egne utslipp, så vil det inspirere andre til å gjøre det samme, sier daglig leder i ZERO Marius Holm.

(©NTB)

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden