Meny

Tyrkisk dommer for Norge

Lars Lagerbäck instruerer Tarik Elyounoussi under landslagets trening i London mandag. Tyrkiske Hüseyin Göcek dømmer søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Lars Lagerbäck instruerer Tarik Elyounoussi under landslagets trening i London mandag. Tyrkiske Hüseyin Göcek dømmer søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Hüseyin Göcek fra Tyrkia dømmer søndagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mellom Nord-Irland og Norge.

40-åringen har vært FIFA-dommer siden 2008.

Mest oppstyr har det vært rundt hans dømming av EM-kvalifiseringskampen mellom Serbia og England i 2012, da han viste ut Danny Rose for å reagere mot publikum etter å ha blitt utsatt for apelyder og annen rasistisk hets gjennom hele kampen.

Göcek har aldri tidligere dømt Norges landslag. Han dømte det norske G19-landslaget i EM-kvalifiseringskamper mot Liechtenstein (5-0) og Skottland (4-2) høsten 2010.

Han har dømt i europaligaens gruppespill, mesterligakvalifisering, EM-kvalifisering og VM-kvalifisering. Søndagens kamp i Belfast blir hans annen VM-kvalifiseringskamp. Den første var Albanias 2-1-seier mot Makedonia i fjor høst.

(©NTB)

Annonse
Populært